Çap Teknoloji > Blog > dijital dönüşüm > E-fatura Nedir? Nasıl Düzenlenir?
bilgi sistemleri yönetimi, kurumsal bilgi sistemleri yönetimi, şirketler için bilgi sistemleri, bilgi işlem sistem yönetimi, bilgi sistem danışmanlığı, kurumsal IT altyapı yönetimi, IT altyapı çözümleri, şirket içi IT altyapısı, IT sistem kurulumu, IT altyapı destek hizmetleri, bilişim destek hizmetleri, profesyonel bilişim desteği, uzaktan bilişim desteği, yerinde bilişim çözümleri, kurumsal bilişim destek hizmeti, logo e-fatura kurulum, logo e-fatura entegrasyonu, e-fatura kurulum hizmeti, logo e-fatura sistem kurulumu, e-fatura kurulumu nasıl yapılır, logo muhasebe programı desteği, logo muhasebe destek hizmetleri, muhasebe yazılım desteği, logo yazılım yardım, logo muhasebe çözümleri, logo e-fatura danışmanlık, e-fatura danışmanlık hizmeti, logo yazılım e-fatura eğitimi, e-fatura uyumluluk danışmanlığı, e-fatura geçiş süreci desteği, e-fatura sistemine geçiş, e-fatura geçiş işlemleri, e-fatura kullanıma geçiş, e-fatura geçiş danışmanlık, e-faturaya geçiş nasıl yapılır, logo muhasebe eğitimi, logo programı eğitimi, muhasebe yazılım eğitimi, logo tiger eğitimi, online logo muhasebe kursu, logo muhasebe programı kurulum, logo program kurulumu, muhasebe yazılım kurulumu, logo tiger kurulum hizmeti, logo go wings kurulum desteği, logo tiger bakım, logo tiger teknik bakım, logo tiger destek hizmeti, tiger program güncelleme, logo tiger performans optimizasyonu, logo tiger 3 bakım, logo tiger 3 destek, tiger 3 versiyon güncelleme, logo tiger 3 teknik yardım, tiger 3 yazılım desteği, logo go wings bakım, logo go wings destek, go wings yazılım bakımı, go wings güncelleme hizmeti, logo go wings performans iyileştirme, logo yazılım destek, logo yazılım teknik destek, logo teknik servis, yazılım sorun giderme hizmeti, logo yazılım yardım merkezi, logo ERP bakım, ERP yazılım bakımı, logo ERP desteği, ERP sistemi bakım hizmeti, ERP altyapı destek, logo yazılım teknik destek, logo yazılım danışma hattı, logo destek hizmeti, logo teknik yardım, yazılım problemleri çözümü, logo ERP danışmanlık, ERP sistem danışmanlığı, logo ERP entegrasyonu, logo ERP eğitimi, ERP geçiş süreci yönetimi, logo yazılım lisans yenileme, logo lisans uzatma, yazılım lisans güncelleme, logo yazılım lisans desteği, lisans yenileme süreci, logo veritabanı bakımı, veritabanı temizliği ve optimizasyonu, yazılım veritabanı desteği, veritabanı yedekleme hizmeti, logo sql veritabanı bakımı, logo yazılım optimizasyon, yazılım performans artırımı, logo program hızlandırma, logo sistem optimizasyonu, yavaş çalışan logo çözümü, ERP sistem danışmanlığı, ERP sistem kurulumu, ERP süreç analizi, ERP seçimi ve uyarlaması, ERP proje yönetimi, ERP iş zekası entegrasyonu, ERP BI entegrasyonu, ERP veri analizi çözümleri, iş zekası sistem kurulumu, ERP dashboard sistemleri

E-fatura Nedir? Nasıl Düzenlenir?

E-fatura, dijital entegrasyon süreçleri ile birlikte işletmelerin daha verimli ve kaliteli sonuçlar elde etmesi adına tercih edilen çözümlerden bir tanesidir. Fatura kesmek, işlemek ya da iptal etmek gibi süreçlerin tamamını kapsayan elektronik fatura süreçlerinde amaç tamamen dijital dönüşüme ayak uydurmaktır. Tabii dijitalleşmeyi sağlarken hem kurumsal hem de toplumsal manada ciddi kazanımların da ortaya çıkması mümkündür.

Siz de işletmeniz için elektronik fatura ayrıcalıklarını yakalamak ister misiniz? O halde yapmanız gereken sadece e-faturanın ne olduğu ve nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda detaylara daha yakından bir göz atmak olmalıdır. Şimdi hazırsanız e-fatura nedir? sorusuna cevap verelim.

E-fatura Nedir?

Elektronik Fatura kavramının kısaltması olarak bilinen e-fatura, faturaların kâğıt israfını önlemek ve dijital dönüşümle faturalandırma süreçlerini kolaylaştırmak adına tercih edilmesidir. Bu çerçevede amaç daima faturalardan kaynaklanabilecek problemleri ortadan kaldırmaktır.

Vergi Usul Kanunu kapsamında düzenlenen faturalarla alakalı bütün zorunluluklar e-fatura için de aynen geçerlidir. Bu nedenle de e-faturaların tek farkı dijital ortamda hazırlanmış olması ve israfı önlemesidir. Kâğıt israfını önlemesinin yanı sıra zaman kayıplarının da önüne geçer. Dakikalarca uğraşılarak hazırlanacak olan bir kâğıt faturanın aksine e-faturayı düzenlemek birkaç saniye alacaktır.

E-Faturaya Geçiş için Şartlar Nelerdir?

E-fatura, son yıllarda kolaylık ve yüksek performans elde etmek adına tercih edebileceğiniz oldukça avantajlı seçeneklerden bir tanesidir. Peki, elektronik faturaya geçiş konusunda nasıl bir yol haritası izlenmesi gerekmektedir?

Şahıs Şirketi, Limited Şirketler ve Anonim Şirketler e-fatura mükellefi olarak işlemler yapabilir. Fakat bu özellikleri taşıyan her şirket e-faturayı kullanamaz. Bunun için belli başlı koşulların karşılanması gerekmektedir. Aşağıda e-fatura mükellefi olabilmek adına gerekli koşulları inceleyebilirsiniz.

  • Son 2 hesap döneminde gerçekleşen brüt satış miktarının en az 5 milyon TL tutarında olması,
  • EPDK lisansının bulunması,
  • İnternet aracılığıyla reklam veren kurum olunması,
  • Özel Tüketim Kanunu Ek III listesinde bulunan malları üreten, inşa ya da ithal eden firmalar,
  • İnternet aracılığıyla satış yapılmasına aracılık eden işletmeler.

Yukarıdaki koşullardan 1 tanesini sağlayan işletmeler için e-fatura süreçlerini başlatmak mümkündür. Peki, bu süreç nasıl gerçekleşir? İşte e-faturaya geçişte sizi bekleyen aşamalar.

E-Fatura Başvuru Aşamaları

Elektronik fatura kullanmak istiyorsanız öncelikli olarak sistemin gerekliliklerini yerine getirmelisiniz. Bu çerçevede adım adım ilerleyerek hem fatura için sisteminizi hazır hale getirirsiniz hem de sorunsuz bir sürece imza atma şansı elde edersiniz.

Mali Mühür

Elektronik fatura mükellefi olmak için öncelikli olarak GİB’in şart koştuğu mali mührü almalısınız. Kamu Sertifikasyon Merkezi aracılığıyla verilen bu mühür elektronik işlemlerde süreçleri kolaylaştırmaktadır.

E-Fatura Başvurusu

Elektronik fatura kullanma arzunuzu ileterek bu konuda gerekli işlemlerin başlatılmasını talep edebilirsiniz. Sorgulama ekranında başvurunuzla alakalı durumu da değerlendirebilirsiniz.

E-Fatura Aktivasyonu

Elektronik fatura oluşturacağınız zaman bir problemle karşı karşıya kalmamak adına aktivasyon işlemlerini gerçekleştirmeniz şart. Bu çerçevede fatura düzenleme sürecine hazır hale gelebilirsiniz.

Logo ile E-fatura Düzenleme

Fatura kesmek her vergi mükellefinin en büyük sorumluluklarından bir tanesidir. Bu nedenle de vergi mükellefi olarak fatura entegrasyonunu sağlamak ve müşterilerinizin alışverişlerini belgelendirmek şarttır. Logo, e-fatura süreçlerinde ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlar. Özellikle de kolay kullanılabilen sistemi sayesinde kalite odaklı bir yaklaşımı ortaya koyar. Siz de logo ile e-fatura entegrasyon sürecine adım atmak mı istiyorsunuz? O halde bizimle iletişime geçerek süreç hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.